Χριστούγεννα έρχονται...
Είπαμε και εμείς να γλυκαθούμε λίγο...
Παίρνοντας αφορμή από ένα κείμενο στο μάθημα της Γλώσσας και την ενότητα με τα μίγματα από το μάθημα των Φυσικών επιστημών, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό). Έτσι, το πρωινό της Παρασκευής μας βρήκε όλους με ποδιές, γάντια, λεκάνες, σύρματα ανακατέματος και άλλα πολλά...
Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. Κάθε ομάδα είχε τα εξής υλικά:
250 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο.
8 κουταλιές της σούπας γεμάτες πικρό κακάο.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
2 πακέτα μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.
1/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού.
2 βανίλιες ζαχαροπλαστικής
1 φλυτζάνι φουντουκόψυχα
άχνη ζάχαρη
Φόρμα ζαχαροπλαστικής
Έπειτα κάναμε τα εξής βήματα:
1. Αφήσαμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα (για να μην βάλουμε κατσαρολάκι και το λιώσουμε σε χαμηλή φωτιά), το βάλαμε στη λεκάνη.
2. Επίσης, ρίξαμε τις 8 κουταλίες κακάο και τα ανακατέψαμε.
3. Κάναμε θρίμμα τα μπισκότα, χτυπώντας τα.
4. Μόλις ετοιμάστηκε το μίγμα με το βούτυρο και το κακάο, ρίξαμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα.
5. Ανακατέψαμε για λίγο και ρίξαμε τα σπασμένα μπισκότα και συνεχίσαμε.
6. Στη συνέχεια, ρίξαμε το χυμό πορτοκαλιού, τη φουντουκόψυχα και τη βανίλια.
7. Τέλος, τα ανακατέψαμε όλα μαζί και τα βάλαμε σε ειδικές φόρμες.
8. Αφήσαμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 ώρες.
9. Λίγο πριν το σερβίρισμα, τα ξεφορμάραμε και πασπαλίσαμε άχνη ζάχαρη.
10. Φυσικά, βάλαμε και διάφορα στολίδια για να γίνει πιο γιορτινό!!!
11. Ήταν τόσο νόστιμο που δεν έχει μείνει τίποτα...
Σας προτείνουμε να το φτιάξετε και εσείς!!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!!!!
—————